Lisette Koch, reisbureau voor reizen naar binnen

Mijn naam is Lisette Koch, innerlijk sjamaan en wezensweter, wonend en werkend in Nijmegen. In dit reisbureau voor reizen naar binnen, naar de plek van je zuivere weten ofwel je wezensweten,  ben ik je gids.

Je hebt al kunnen lezen dat ik gebruik maak van sjamanistische werkvormen. Die zijn gebaseerd op mijn eigen opleiding als innerlijk sjamaan vanaf 2006,  bij Leraar Innerlijk Sjamanisme Ria Font Freide in Nijmegen. Als sjamaan ben ik me bewust van het grote geheel en daaraan dienstbaar. Dat betekent dat ik spiritualiteit in mijn dagelijks leven vormgeef. Mijn bewustzijnsontwikkeling krijgt richting door steeds op de achtergrond te weten waar ik me bevind in de medicijnspiraal. Ik ben me zowel bewust van mijn materiële wereld als mijn immateriële, energetische wereld. Als innerlijk sjamaan is mijn specifieke vorm: "Wezensweter". Dat gaat over je diepe, zuivere weten en zuivere intuïtie en hoe je daar komen kunt. 

Ik combineer wetenschap en spiritualiteit. De onderbouwing daarvoor vind ik in internationale conferenties met de titel 'Science and Spirituality', waar mensen als Lynn McTaggart, Bruce Lipton, Gregg Braden en Joe Dispenza hun kennis delen. Je zult deze namen ook tegenkomen wanneer je mijn Blogs leest. Sjamanistische werkvormen die ik inzet zijn vaak ook geënt op hun onderzoekswerk. 

Graag vertel ik je waarom ik dit reisbureau voor reizen naar binnen ben begonnen. In mijn jarenlange ervaring door werk in de gezondheidszorg heb ik een aantal dingen ontdekt. Ten eerste dat door het toenemende werken volgens protocollen veel mensen weliswaar verzekerd zijn van een behandeling van een bepaalde kwaliteit, maar ook dat aan het einde van een traject een substantieel deel van de mensen nog steeds dezelfde hulpvraag heeft of zich niet gehoord of gezien heeft gevoeld. Ten tweede dat werkelijk holistisch kijken naar jezelf en elkaar, naar zowel je materiële (fysieke) deel als je immateriële (psycho-emotionele, energetische, spirituele) deel maar zeer zelden gebeurt. Als op een van die niveaus iets is opgelost wil dat nog niet zeggen dat dat op alle niveaus is gebeurd. Ik ontmoette de afgelopen 30 jaar de nodige mensen die verdwaald waren geraakt in een buitenwereld vol adviezen, tips, normen en verwachtingen. Van hen heb ik heel veel geleerd. Het belangrijkste: wanneer je een goede relatie hebt met jezelf en contact met je eigen zuivere weten, je wezensweten, weet je wat voor jóu klopt. Je raakt niet meer verdwaald omdat jij je eigen koers kent. Dat kan  door te reizen met dit reisbureau dat reizen naar binnen organiseert. Je merkt dat je vrijer en onafhankelijker wordt. Omdat dat vanuit een zuiver weten gaat is dit nooit een egoïstisch gebeuren. 

Mijn missie is jou in je kracht zetten, 'empowerment'. Zodat je vanuit je diepe wezen weet wie je bent en wat je komt doen. Zodat jij jouw licht ongeremd kunt laten stralen. Ik droom er wel eens van: wat als we dat met heel veel mensen zouden doen? Hoe zou de wereld er dan uitzien?